bucatarie retro

La fiecare douazeci-treizeci de ani, lumea designului face o revenire la  trecut, dar aducandu-i substantiale imbunatatiri. Fie ca vorbim despre lumea modei,  a tendintelor in culori sau despre mobilier si design interior, in stilul retro este vorba despre un amestec eclectic de stiluri vechi si forme noi sau de forme vechi si stiluri vechi.  Toate acestea creeaza un efect surprinzator si  transforma chiar si cel mai anost apartament intr-unul de revista.

Va prezentam  5  idei de amenjare retro  pentru o casa de invidiat

poza retro

 

1. Inainte de a alege piesa de mobilier cu accent retro  gandeste-te exact ce rol va juca aceasta in designul camerei ! Va deveni piesa centrala sau pur si simplu va completa alte elemente ale camerei? La fel ca intr-un scenariu de film, spatiul tau are nevoie  de o distributie puternica,  de personaje principale de succes dar si de “actori” foarte talentati in rolurile secundare! Pentru a creea un design coerent, ai nevoie de o combinatie foarte buna si echilibrata intre retro si modern, dar si de elemente de tranzitie care sa reduca decalajul dintre cele doua stiluri.

 

 

2. Totul se reduce la contraste ! Nu te feri sa combini forme patrate cu forme rotunde, aluminiu cu lemn sau MDF, sau sa folosesti un birou englezesc de epoca ca  spatiu de depozitare pentru gadgeturile tale ! Totul cu echilibru, nu uita!

 

3. Nu te feri sa folosesti culorile! Ele pot fi aliatul tau in creearea unei atmosfere inedite.  Vopseste doi dintre peretii camerei in culori tari, dar “imblanzeste” totul prin trasarea unor linii albe, de delimitare sau creeaza acest aspect cu ajutorul  unor polite plasate pe un perete.  De asemenea poti incarca tapetul in forme caudate sau picturile murale – efectul te va surprinde!  Daca iti plac covoarele si le vrei in casa ta, alege-le pe cele mai neconventionale, cu imprimeuri si culori indraznete, dar nu iesi totusi prea mult din paleta de culori existenta  déjà in camera. Ne plac culorile, dar nu uita ca tot ce este prea mult strica!

 perete retro

4.  Identifica piesa centrala din camera si construieste in jurul ei, dar in contrast cu ea!  Cand lucram cu doua stiluri atat de diferite creearea echilibrului este critica, dar un singur cuvant este  baza: contrast! Asocieaza un dulap de epoca cu vase moderne, pune pe noptierea unui pat modern o veioza veche sau adu la viata o canapea foarte veche cu pernute din materiale modern.  In aceeasi  idée, achizitioneaza pentru bucataria ta ultra moderna un set de masa si  scaune retro, exact ca in filmele americane!

e

 

5.  Ignora etichetele! Doar pentru ca pe eticheta scrie „vintage” sau „modern” nu inseamna ca piesa este potrivita pentru camera ta – si daca nu esti atent, vei obtine un  talmes-balmes. In schimb, increde-te in instinctul tau. Cauta piese care raman fidele stilurile lor și poti creea un stil personal. Cutreiera anunturile online si targurile de articole vintage – poti gasi piese unicat sau accesorii minunate pentru casa ta!

No comments

The comments are closed.

Cere oferta

Nume (obligatoriu)

Email (obligatoriu)

Telefon

Subiect email

Mesaj

Adauga schita:

 

captcha

×