VDMobila.ro | Mobila la comanda

CERE INFO
031.432.68.84 / 0730 MOBILA (0730.662452) comenzi@vdmobila.ro

Ai  reusit sa iti reamenajezi casa si sa ti-o mobilezi asa cum ai visat. Ai ales mobilierul realizat la comanda si  nu ai regretat. Totul arata asa cum  ai dorit, insa stii cum sa intretii mobila noua? In living si dormitor ai mobila realizata din PAL melaminat, iar pentru bucatarie si camera celui mic ai ales mobilierul din MDF – oare le poti intretine cu aceleasi metode sau trebuie sa folosesti substante diferite ?!

 

curatienie

Mobilierul din PAL melaminat – pentru intretinerea lui poti folosi substante special cumparate din comert, dar este indicat sa folositi o laveta speciala sau pur si smplu o carpa curata  si moale, din bumbac. Pentru a sterge doar praful apeleaza la clasicul pamatuf si sprayurile antistatice.

Noptiera-dormitor-MilanoDaca preferi solutiile “home made”, le poti incerca si in cazul intretinerii mobilei din PAL. Astfel, pentru scoaterea petelor poti folosi o solutie pe baza de bicarbonat de  sodiu si apa sau una realizata din otet de vin alb si apa (o parte otet si o parte apa). Pentru degresarea suprafetelor din PAL melaminat merita sa incerci si sucul de lamaie.

Nu folosi produse ce contin alcool, substante abrazive sau inalbitori.

Palul este un material tristrat pe baza de lemn obtinut prin presarea particulelor lemnoase la temperaturi inalte si sub presiune, utilizand rasini sintetice ca agent de legatura. Stratul interior consta din particule grosiere, in timp ce straturile exterioare sunt formate din micro-particule foarte fine. Acest lucru confera o suprafata fina si rezistenta la zgarieturi.

Mobilierul din MDF da o nota de elganta oricarei incaperi dar cat de usor se intretine?! E genul de mobilier pe care se vad toate degetelele  si ai senztia ca trebuie sa stai mereu cu carpa in mana pentru a-l curata. Dar la cat de elegant si de rezistent este acest mobilier, merita tot sacrificiul!

Mobila din MDF este mai pretentioasa decat mobila din PAL, de aceea necesita o ingrijire mai aparte, in functie de tipul de MDF din care este realizat mobilierul.  Intretinerea mobilierului  din MDF furniruit se va face cu solutii de curatare indicate pentru lemn. Lustruirea MDF-ului furniruit se poate face cu o ceara speciala pentru lemn.

bucatarie mdf

Daca ai mobila din MDF lucios atunci poti sterge suprafetele de praf cu lavete moi, care nu zgarie, sau cu un pamatuf. Daca suprafata are urme de murdarie sau amprente, atunci poti sterge suprafetele cu solutie de curatat geamurile, fara alcool.

 Nu se recomanda pentru nici un tip de MDF solutii pe baza de alcool, solventi chimici, acetona sau alte substante asemanatoare, aceste solutii ducand la deterioararea lui.

MDF-ul este, in special, folosit la mobila de bucatarie si baie datorita rezistentei mai mari la conditiile de umiditate ridicata din baie si bucatarie. Dar se foloseste si pentru orice alta piesa de mbilier din casa, de la living pana la mobilier de dormitor sau hol.

 

No comments

The comments are closed.

Date identificare fiscala

SC PROIECT INTERIOR DESIGN SRL

Nr.Ord.Reg.Com: J40/4575/2013

CUI: RO31471016

Sediu social si Punct de lucru: Heliade Intre Vii, nr.8, corp C6, cam. 3.6.3 si cam. 3.6.4, etaj 3, sector 2, Bucuresti
IBAN:RO81 UGBI000012201227RON
Banca:Garanti Bank–Agentia Mosilor

Articole recente